torstai 10. helmikuuta 2011

DIIGO.COM. SOSIAALISET KIRJANMERKIT

Ryhmätyö 10.2.2011
Riia, Maija, Pia, Kirsi

Tutustumme Diigo.com-palveluun.

Diigo.com -palvelua voi  käyttää Facebook, Twitter, Google ja Yahoo -tilien kautta. Jos näitä tilejä ei ole, niin palveluun kirjaudutaan normaalisti aloituksen kautta. Kannustus kirjautuessa: Great! Kirjautuminen vahvistetaan sähköpostilla.

Kun Diigo.comiin on kirjautunut, niin Toolbarin kautta saa Diigo.comin näkyviin mille tahansa sivulle. Mutta, kun palveluun ei ole kirjautunut, niin Toolbarissa on vain linkki Diigon kirjautumissivulle. Voisi olla helpompaa. Toolbar toimii vain Firefoxissa?

Kieli on englanti. Mahdollisuudet: Bookmarks, Highlights, Sticky notes, Notes, Images, Docs.  Omaa tiliä voi muokata; yksityisyys jne. Tilin voi poistaa - niin ainakin sivulla kerrotaan. Testattu - poisto toimii!
Kirjanmerkin lisääminen on helppoa. Kirjanmerkkejä ei järjestellä kansioihin, vaan niitä voi hakea tagien avulla. Kirjanmerkit tulevat listana etusivulle: viimeisimmät ja eniten käytety merkit.

Sivusta tai sen osasta voi tehdä kuvan, jota voi muokata. Muista tekijänoikeudet! Sivun lähettäminen ja jakaminen onnistuu helposti, esim. Facebookissa.  Palvelussa voi luoda ryhmän ja nähdä yhteisiä kirjanmerkkejä. Community-kohdasta voi etsiä tagien perusteella  eri käyttäjien julkisia kirjanmerkkejä.

1 kommentti:

  1. Tunnin jälkeen tutkiskelin vielä Diigoa ja sieltä löytyi mahdollisuus luoda listoja joille voi tallentaa ja järjestellä linkkejä. Kaikki linkit näkyvät siitä huolimatta kuitenkin edelleen myös yhtenä listana etusivulta.

    Maija

    VastaaPoista